Németország után Franciaországban is komoly károkat okoznak az áradások, Romorantin városában, a Sauldre nevű folyó partján elhelyezkedő egykori gyárépületben elhelyezkedő Musée Matra gyűjteményének egy része is víz alá került.

A jelenlegi “Győzedelmes Franciaország” tematikus kiállítás autói nem sérültek meg az áradásban, ezek az emeleten vannak, azonban több pótolhatatlan – csak egy példányban készített – autó is az 1,2 méter mély szennyvízben állt. Nagyon hirtelen jött az árvíz, a múzeum dolgozói próbálták menteni a menthetőt, de arra nem volt lehetőségük, hogy hirtelen biztos helyre szállítsák a több tucat autót. Nagy teljesítményű szivattyút is beüzemeltek és betontömbökre állították a kocsikat, de ez se segített.

Amíg június elsején még elég volt ez a védelem, június másodikán már víz alá kerültek a kocsik. Természetesen bezárták az intézményt, de azt ígérik, június 16-án újra megnyitják a kapukat. Mindent megtesznek azért, hogy a most károsodott autók újra régi fényükben tündököljenek, de eltarthat egy darabig, amíg sikerül mindet felújítani.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!