2019-ben hozta vissza a Blazer nevet a Chevrolet egy benzinmotoros szabadidő-autóval, ez a típus nemrég újult meg a 2023-as modellévre, szóval egy darabig még velünk marad. De 2023 nyarától ezzel párhuzamosan lesz megvásárolható a teljes más kategóriába tartozó Chevrolet Blazer EV villanyautó. Az Ultium alap jóvoltából teljesen újak az arányok, lapos és hosszú az autó, amelyen a LED-es világítás mellett például a hátulról megvilágított márkajelzések is a különleges részletek közé tartoznak. A gazdagon felszerelt modelleknél a fényszórót és a márkajelzést LED-csíkok kötik össze, ezek extra funkciója, hogy töltés közben mutatják az akkumulátor töltöttségi szintjét, amelyet így egy pillantással messziről ellenőrizhet a sofőr.

Természetesen teljesen digitális a belső, a középső érintőképernyő 17,7 colos képátlójú, és néhány fizikai kapcsoló szegélyezi, amivel többek között a hangerőt és a hőmérsékletet lehet azonnal állítani, hangvezérlésre is lehetőség van. Az RS és SS modelleknél alapáron adják a bőrkárpitot, elöl fűthető-szellőztethető sportüléseket. A fedélzeti töltő minden esetben 11,5 kW teljesítményű, az Ultium-akkumulátorok legfeljebb 190 kW-os villámtöltés fogadására képesek.

Egyelőre csak nagy vonalakban ismertették a kínálatot, eszerint az alapmodell elsőkerékhajtással és 397 km-es hatótávolsággal rendelkezik, egy felszereltségi szinttel feljebb már opciós a 2 hajtómotoros összkerékhajtással, a hatótávolság 471 km, az RS változat kapja a legnagyobb akkumulátort és 514 km-es hatótávolságot ígér. Az SS csúcsmodell alapáron kapja a 2 hajtómotoros összkerékhajtást, az intenzívebb hangolás miatt itt a legnagyobb akkumulátorral is „csak” 466 km a szabványos hatótávolság; erről elárulták, hogy a rendszerteljesítmény 557 LE/878 Nm, és a 0-96 km/óra sprintet kevesebb, mint 4 másodperc alatt letudja.

Rögtön a forgalmazás megindulásakor elérhető lesz a PPV (Police Pursuit Vehicle) rendőrautó, amely műszakilag érdekes öszvér: az RS felszereltségen alapul, de nem előre, hanem hátra építik be a hajtómotort, opciós a 2 hajtómotoros összkerékhajtás. Megkapja az SS csúcsmodell Brembo fékjeit, emelt hasmagassággal és áthangolt felfüggesztéssel rendelkezik, utasterében pedig a rendőrségi felszerelések-kommunikációs berendezések fogadására alakítanak ki előkészítéseket.