A Zeus Twelve elnevezésű autómárka legfontosabb jellemzője, hogy csak virtuálisan létezik, egyik terméke sincs még abban a fázisban, hogy akár csak a prototípus megépítése elkezdődjön. Az alkotó Gray Design csak azt csinálta, amihez ért: számítógépes látványterveket.

Elképzelésekben persze nincs hiány, lehetséges partnernek a Lotus Engineeringet és a Mansory tuningcéget jelölték meg. Előbbi minden bizonnyal azért felel majd (ha egyáltalán sikerül megállapodni velük) hogy működjenek az autók, utóbbi dolga meg (ha egyáltalán sikerül megállapodni velük) az összeszerelés és az egyedi igényekhez igazítás lesz.

Egy versenypályára szánt sportkocsi (Sigma) – hátra beépített, 335 lóerős Caterham 2,0 literes négyhengeres benzines turbómotorral -, egy gran turismo kupé (Gold Rush) – 510 lóerős V12-es motorral – és egy szuper luxusautó (Magnate) – 505 lóerős V8-as erőforrással – alkotja a Zeus 12 elképzelt kínálatát. Az exkluzivitás megőrzése érdekében abban eltökélt a Gray Design, hogy mindhárom autóból legfeljebb tucatnyit fognak gyártani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!