Sokan azért szeretik a magas építésű szabadidő-autókat, mert a volán mögött ülve mindent látnak, a biztonságérzethez pedig társul a reklámok által sugallt „mindenen átgázolhatok” érzés is. Azonban nem árt tisztában lenni a korlátokkal is.

Az első esetben a kapubeállóba félrehúzódott Kia Ceed-től való távolságot nem mérte fel megfelelően a Volvo XC60-as vezetője, és ahogy azt az F1-es  közvetítéseken szokta látni az ember, a kerék-kerék kapcsolat eredményeként a levegőbe emelkedik a szabadidő-autó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A második videón egy Range Rover Evoque 52 éves sofőrje gázolta el szándékosan a bevásárlóközpontnál a parkolóőrt, amikor az meg akarta akadályozni, hogy az egyirányú utcán a forgalommal szemben hajtson. A parkolóőr könnyű lábsérüléssel megúszta a dolgot, a Range Rover vezetőjével szemben pedig bűncselekmény elkövetésének gyanújával miatt megindította az eljárást a rendőrség.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!