A Pekingi Autószalonon mutatja meg a nagyközönségnek a Lexus az új NX szabadidő-autó sorozatgyártású változatát, amely nem annyira sarkos, mint a tanulmány, de ugyanolyan feltűnő.

A hatalmas homokóra-hűtőrács mellett immár nagyobb fényszórókat látunk, amelyek alatt külön búra alatt helyezkedik el a menetfény. Rögtön a fokozott megjelenésű F Sport megjelenést is megismerhetjük; jelen esetben annyi az aktualitás, hogy a márka első benzines turbómotorja igen sportos viselkedést tesz majd lehetővé. Részletekről nem tudunk beszámolni, hiszen az autót ugyan leleplezi a Lexus, de a teljesítményadatokat még közölték – a motorválaszték 2,0 literes szívó- és turbómotort, illetve 2,5 literes benzin-elektromos hibrid hajtást jelent majd, mind elérhető lesz majd első- és összkerékhajtással is.

Maga a karosszéria 4,63 méteres hosszával 6 centivel múlja fölül a RAV4-est, és 17 centivel marad el az RX-től, még annyit említenek meg, hogy az ülőlapokat a hasonló járművekhez képest alacsonyabbra szerelik, ami megnöveli a fejtér méretét. Olyan figyelmességekkel szerelik fel az NX belsejét, mint a mobiltelefonok vezeték nélküli töltését lehetővé tevő indukciós fiók (aminek a használatára fel kell készíteni a telefont is), de digitális keresztgyorsulás-mérő és a turbómotor választása esetén turbónyomás-visszajelző is van a fedélzeten. Várhatóan az év második felében érkezik majd meg hazánkba a Lexus NX.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!