Csak a jövő héten, a Chicagói Autószalonon ismerhette volna meg a nagyvilág a Subaru Legacy új generációját, de valaki megint gyorsabb volt a tervezettnél, így napvilágot láttak az új limuzin fényképei.

Van, akinek csalódás, hogy a felettébb látványos tanulmányhoz képest egy visszafogott szedánt látunk a képeken, de a megrögzött rajongóknak úgyis a megjelenés mögötti műszaki tartalom számít. Ha jobban összenézzük a tavalyi év végén megismert tanulmánnyal az itt látható szedánt, akkor igazából csak a lámpák lettek szolidabbak, a vonalak ugyanazok, csak épp a szériaautón nem olyan lapos a tető, kevesebb a csillogó króm.

A büszke méretű és messziről csillogó hűtőrács mögött minden bizonnyal a ma ismert 2,0- és 2,5 literes benzines négyhengeresek dolgoznak, mivel ez még nem az európai változat, a dízel (és azzal párhuzamosan a kivágott motorháztető) bemutatkozása később várható. Még az idén várható egyébként az új Outback megjelenése is, amelynél talán megtartják a hathengeres boxert is. Legkésőbb a jövő héten minden kiderül az új Subaru Legacyról, legalábbis annak észak-amerikai változatáról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!