Megújult a hűtőrács és az első lökhárító, de ennél fontosabb változások is vannak az Esztergomban gyártott Suzuki Swift félidőben esedékes modellfrissítésénél, hiszen teljessé tették az eddig Európában hiányos választékot.

Mostantól kezdve már nálunk készül az eddig Japán importból származó összkerékhajtású modell, ami fontos változás, hiszen először készül nálunk összkerékhajtású Swift. (Mármint hivatalosan.) A másik nagy változás, hogy a Swift Sport nevű forró ferdehátú immár ötajtós karosszériával is elérhető – és mindössze 100 000 Ft-tal drágább a háromajtósnál -, eddig ez a kivitel Japánban készült, nálunk nem forgalmazták.

A színpaletta „azúrkék metál” és „ragyogó napsárga” színekkel egészült ki. Az utastérben újdonság a fekete tónusú műszerfal, és új típusú a kárpit is. Látható változások csak a gazdagabban felszerelt modelleknél lesznek, a GLX felszereltségnél ezüst a ködlámpakeret, a GS csúcs szinten újdonság a LED-es nappali fény és a külső tükörbe épített irányjelző. A felfrissített Suzuki Swift árai már megtalálhatóak a www.suzuki.hu weboldalon.

100 000 km hiba nélkül

A modellfrissítés hazai bejelentésével egy időben ért véget a német Auto Zeitung újságnál egy esztergomi gyártású Suzuki Swift 1.2 Comfort – ez a csúcs felszereltség neve Németországban – tartóssági tesztje. 2010 december 1-e óta 100 000 kilométert tettek meg az autóval a kiadó munkatársai, és ez idő alatt egyszer se romlott el semmi az autón, a kötelező karbantartáson kívül nem kellett szervizbe vinni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!