A nagy területen gazdálkodók a hagyományos munkagépek mellett az utóbbi években már ATV-ket is használnak a kisebb és egyszerűbb feladatok elvégzésére, a Volvon nevű startup nekik készíti az elektromos járműveit. Elsőként a Grunt nevű motorkerékpárt dobják piacra, amelyet vadászok figyelmébe ajánlanak, akik szeretnének motorzaj nélkül közlekedni az erdei utakon.

A hátsó kereket egy 50 LE/101 Nm csúcsteljesítményű villanymotor hajtja, a csúcssebesség 96 km/óra – ezt 6 másodperc alatt tudja elérni a ballonos, bütykös gumikkal szerelt gép. A hatótávolság akár 160 km is lehet, a töltés mellett az akkumulátor cseréjére is van lehetőség. A Volcon Grunt indulóára 5995 dollár, azaz 1,85 millió Ft, és már 2021-ben meg akarják kezdeni az értékesítést.

A tervek szerint egy illetve két évvel a Grunt motorkerékpár után lesz megvásárolható a Stag (2 ülés) és a Beast (4 ülés) nevű ATV. Előbbi villanymotorja 225 LE/406 Nm csúcsteljesítményű, a hatótávolsága 241 km, utóbbi már 450 lóerőt és 813 Nm-t tud, hatótávolsága szintén 241 km. A Volcon járműveinek közös vonása az IP67-es érintésvédelmi szabványnak való megfelelés, ami azt jelenti, hogy víz alatt is működőképesek maradnak – fél óráig biztos ellenállnak a beázásnak.