Amíg a nagy márkák figyelme a Sanghaji Autószalonra koncentrálódik, Európában is lepleznek le érdekes autókat, mégpedig a Top Marques Monaco kiállításon. Az olasz Mazzanti például itt mutatta meg a nagyvilágnak először az új Evantra V8 elnevezésű autóját.

Még 2011 decemberében adtak először hírt az újdonságról, akkor még egy Porsche-eredetű hathengeres boxermotorról beszéltek, legutóbb már arról számolhattunk be, hogy egy GM small-block V8-as került a motortérbe, 701 lóerő/848 Nm teljesítménnyel. Most pedig be is mutatták az elsőként legyártott autót.

Az acél csőváz köré épülő karosszéria formáját ez alkalommal is Tárnok Zsoltnak köszönhetjük, a váltó a vásárló döntésétől függően kézi kapcsolású vagy szekvenciális, hatfokozatú egység. A menetteljesítmények közül egyedül az biztos, hogy 3,2 másodperc alatt gyorsul a Mazzanti Evantra V8 100 km/órás tempóra, a végsebessége valahol 350 km/óra felett van. Vételár nincs, hiszen minden példány egyedileg a megrendelő igényére lesz szabva, de évente legfeljebb öt darabot fognak készíteni belőle.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!