Már tavaly megelőlegezte nekünk az MG márka, hogy szabadidő-autóval bővíti a kínálatát, azonban az Icon nevű tanulmány egy háromajtós-retrós jegyekkel megáldott autó volt. Ehhez képest az idei sanghaji tanulmány, a CS egy modern megjelenésű ötajtós SUV.

Azért is tűnik még európai szemmel is divatosnak a megjelenés, mert a márka vezetői nem szóltak bele a vezető formatervező munkájába, és a brit Anthony Williams-Kenny tudja, mi kell nekünk. Meg azt is, hogy manapság mi a menő: üvegtető, pengeéles vonalak, jellegzetesen kanyarított LED-es menetfény, no és persze króm minden mennyiségben.

Nem titok, hogy egy hamarosan piacra kerülő autó előfutára az MG CS tanulmány, amely a hamarosan Európába megérkező MG3 kisautó mellett egy másik, nagyon fontos piaci kategóriába érkezik. Azonban leghamarabb 2014 végén számíthatunk rá, mert ahogy a többi autóval is csinálták a kínaiak, először a hazai piacon forgalmazzák az autóikat, hogy kontinensünkre már a gyermekbetegségektől mentes autókat szállítsák. Az is eltart egy ideig, mire az európai fejlesztésű, 1,9 literes turbódízelüket adaptálják a karosszériába…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!