Noha a karakter kitalálója, Ian Fleming eredetileg Bentley volánja mögött képzelte el James Bondot, az évek során az Aston Martin márka annyi pénzt költött a termékelhelyezésre, hogy ma már vele azonosítják az emberek a brit titkosügynök karakterét. Ezt próbálják meg tovább erősíteni azzal, hogy a gyár által nemrég életre hívott, egyedi kívánságokat teljesítő csoportot Q névre keresztelték.

Amíg a filmekben Q karaktere jellemzően a leghalálosabb fegyvereket szerelte a kocsikba, a valóságban sokkal békésebb dolgokat valósítanak majd meg a gyári szakemberek. Leginkább egyedi színeket és hangulatokat teremtenek, no és az anyagválasztás terén is képesek újat nyújtani, ami leginkább külső-belső karbon kiegészítőket jelent. Persze mindennek megvan az ára, nem is kevés, de akinek kérdeznie kell, az úgyse engedheti meg magának a dolgot – arról nem is beszélve, hogy minden esetben egyedi árajánlatot készítenek.

A Pebble Beach Automotive Week alkalmából négy darab, a Los Angeles-i Galpin Aston Martin márkakereskedés által megrendelt autóval próbálja meghódítani a potenciális vásárlókat a Q by Aston Martin, amelyek közül a DB9 Volante átépítés a legfurcsább. Ennél a Ashen Blonde fényezést és a polírozott felniket kombinálták halvány-rózsaszín belsővel, és rögtön színben passzoló poggyászkészletet is varrtak. A végére csak egy kérdés maradt megválaszolatlanul: a kormány közepét vajon miért nem színezték át rózsaszínre? A vékony festékréteg egészen biztosan nem akadályozná a helyéről szükség esetén kirobbanó légzsákot feladatának ellátásában…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!