A Qatari Autószalonon mutatja meg először a nagyvilágnak a W Motors nevű, Egyesült Arab Emirátusokban bejegyzett vállalkozás a Lykan Hypersport nevű alkotását, amely a világ legdrágább szériaautója.

Persze nem nagy sorozatról van szó, mindössze 7 darabot fognak készíteni az autóból, amely a legújabb műszaki megoldásokkal rendelkezik – nem csoda, olyan partnerek segítettek a fejlesztésben, mint a Magna-Steyr, az olasz Studiotorino, vagy a német RUF autógyár. Utóbbinak köszönhető a Porsche blokkon alapuló, hathengeres biturbó boxermotor, amelynek 750 lóerő és 1000 Nm a teljesítménye.

Ez 2,8 másodperces 100-as sprintet és 395 km/órás végsebességet tesz elérhetővé – ezek a számok a W Motors számításai szerintiek, gyakorlati próbát még nem végeztek, hiszen még csak most következik majd a tesztelési fázis. Mostanáig hat év fejlesztőmunka van a Lykan Hypersportban, és úgy számolnak az alkotók, szeptemberre már elkészülhet az első ügyfélautó. Idő közben az is kiderült, a 3,4 millió dollárért kínált autóhoz adnak egy szintén 7 darabos limitált szériában készülő – és önmagában 200 000 dollárt érő – Cyrus Klepcys kronográfot is. Az autóhoz olyan 24 órás telefonos segélyvonal jár, amelynek segítségével a tulajdonosok nem csak a Hypersport-tal kapcsolatos ügyes-bajos dolgaikat intézhetik, de bármilyen egyéb szívességet-szolgáltatást is kérhetnek. Ehhez képest a havi 56 gramm kaviárral operáló Dartz szegényesnek tűnik, igaz, ők harmadáron adják autójukat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!