A litván Dartz sajtóközleménye szerint sok olyan dúsgazdag ember van a világon, akik bizony már unják, hogy egyre kisebb motorok vannak a luxusautókban, és hogy azok egyre környezetbarátabbak. Nekik nem ez kell, hanem mindenből a legjobb. Ezt az igényüket pedig legkönnyebben az új Black Shark, azaz Fekete Cápa nevű autójukkal tudják kielégíteni.

Az autó alapját egy új Mercedes GL-osztály adja, amelyet először is teljesen szétvágnak. A Dartz márkára jellemző brutálisan szögletes karosszériát kap az autó, amely természetesen páncélozott, a B7-es szintet tudja. A rend kedvéért nem acélból, hanem kevlárból és titániumból készül a felépítmény, nehogy mágneses robbanószerkezetet lehessen tapasztani az aljára. A motortérbe vagy a gyári V8-as AMG biturbót hagyják (azért ennek a teljesítményét is 800 lóerő fölé növelik az extra tömeg miatt), de akár az AMG V12-es biturbója is kérhető, utóbbi esetben 1500 lóerő a felső határ.

A biztonságról olyan dolgok gondoskodnak, mint a biometrikus – ujjlenyomat és retinaszkenner is választható – indításgátló, a golyóálló hűtőrács, amelyet a megrendelő logója díszít – ha épp nincs családi címer, azt is biztos szívesen megrajzolják a kedves vásárlónak -, no és ott vannak a kilincsek, amelyekben elektromos sokkoló rejtőzik, nehogy illetéktelen fel tudja tépni az ajtót. A Dartz nem árulta el, mennyibe kerül a Black Shark, de az egyediség miatt nehéz is lenne számszerűsíteni a dolgot. Az biztos, hogy legyen bármekkora az érdeklődés, csak öt darabot fognak készíteni belőle.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!