Világszerte mindenhol harmadával növekedett a Bentley márka ladásainak száma, az idei év első hat hónapjában 3929 autót adott át a megrendelőknek a cég. A legnagyobb piac az Egyesült Államok volt (1140 autó), második helyen Kína (1059 autó) áll.

Érdekes módon akkor ugrottak meg az új Mulsanne típus eladásai, amikor elérhetővé váltak a még drágább különleges kivitelek, úgymint a Diamond Jubilee Special Edition és a Mulliner Driving Specification. A megújult Continental is jól fogy, ebből 48,5 százalékkal adtak el többet, és hiába jelent meg a V8-as motor, továbbra is inkább a W12-est kedvelik az ügyfelek. A Bentley márka számára az európai piac leginkább Nagy-Britanniát jelenti, hiszen a 607 eladott autó közül 557 darabot hazájában értékesítettek. A hírek szerint az új Continental GT Speed-et is alig várják már a vásárlók, azaz a második félévben még a 32 százalékos növekedés túlteljesítésére is esély van.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!