A Lister Cars első autóját 1954-ben készítette el, első igazán sikeres sportkocsijuk az 1958-as Lister-Jaguar Knobbly volt. Ez utóbbival indítja újra a termelést a márka aktuális tulajdonosa, aki pár évvel ezelőtt vásárolta meg a jogokat és eszközöket.

Ezek között ott vannak az 1958-as autó karosszériájának megformálásához használt fa minták is, amelyek segítségével elkészítik az új alumínium lemezeket. Műszakilag is ragaszkodnak az eredeti konstrukcióhoz, alapáron felújított, száraz karteres 3,8 literes soros hathengeres Jaguar motort kap az autó 330 lóerős teljesítménnyel, 4 fokozatú Jaguar váltóval. Extraként 4,6 literes Chevy V8-as is kérhető 315 lóerővel és 4 fokozatú GM váltóval – ennél púposabb a motorháztető, hogy legyen helye a motornak.

Az első vásárlók áprilisban kapják meg autóikat, amelyért legalább 249 000 fontot kell fizetni – ezért a pénzért versenyautót kapnak, amely megfelel a FIA Historic Racing szabályainak, de aki közúton is akarja használni a régi-új Lister Knobbly-ját, annak már 259 000 fontot kell fizetnie. Muszáj megjegyezni, hogy mindkét vételár a gyárnak fizetendő összeg, arra még mindenféle egyéb adók és járulékok is hozzáadódnak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!