A Genfi Autószalonon debütál a McLaren második generációs SportSeries autóinak első képviselője, amelyről egy fénykép már kiszivárgott, miközben hivatalosan még csak álcázott autókat kommunikálnak. Ennek az autónak a nagy újdonsága lesz a második generációs futómű-felügyelő rendszer, ahol például úgy helyezik el a menestabilizáló-vezérlő kapcsolót a kormányon, hogy a vezető egy ujjmozdulattal, azonnal tud váltani az üzemmódok között, még csak el se kell engednie a volánt. Sokkal több érzékelővel dolgozik a rendszer, sokkal gyorsabban lesz képes beavatkozni, és lesz állítható Drift mód is.
mclaren2
Ebben az autóban még a ma ismert motor dolgozik, de már a jövőre gondol a cég, hiszen beléptek a brit állam anyagi támogatásával működő Advanced Propulsion Centre nevű szervezetbe, ahol több más partnerrel együtt dolgoznak majd a belső égésű motorok továbbfejlesztésén. A projekt irányítója a McLaren és annak motorfejlesztő partnere, a Ricardo lesz, de a BMW Csoport is részese, a Grainger and Worall nevű cég bonyolult öntési technológiájával segít, a Lentus Composites pedig újfajta műanyagokkal járul hozzá a munkához, a Bath Egyetem pedig szellemi tőkéjét adja bele a vállalkozásba. A cél növelni a belső égésű motorok hatásfokát, illetve az is célja ennek az együttműködésnek, hogy az itt kifejlesztett technológiákkal a brit ipart erősítsék.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!