A Sanghaji Autószalonon fogja leleplezni a Suzuki az Authentics nevű lépcsős hátú tanulmányát, de nem ez lesz a japánok egyedüli újdonsága. Itt mutatják majd meg először a nagyvilágnak a radikálisan átalakított megjelenésű ötajtós SX4-est.

Korábban már mutattunk képet az autóról, most azonban még jobb minőségűek a felvételek, valószínűleg már beindult a sorozatgyártás, amelyek közül most egy kéket és egy szürkét fényképeztek le. Kínában nem változik az autó műszaki tartalma, ami még a régebbi, 106 lóerős 1,6-os és 130 lóerős 1,8-as négyhengerest jelent, 5 fokozatú kézi váltóval vagy 4 fokozatú automatával.

Egyelőre nem tudni, az alaposan átalakított megjelenésű SX4-est gyártani fogják-e Esztergomban, a Suzuki a modell hivatalos bejelentéséig nem nyilatkozik az autóról. Az biztos, hogy az új SX4-es mellett a kínálatban marad a jelenlegi autó is, amely már 2006 óta készül lényegében változatlan megjelenéssel. Ezzel kapcsolatban annyi a legújabb fejlemény, hogy már a Suzuki is rájött arra, nem szerencsés egyszerre két autót azonos néven forgalmazni, így valami utónevet biztos kitalálnak majd az első generációnak. A Fiat Sedici típus jövője jelen pillanatban nem ismert.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!