A Honda Origins a vállalatot alapító Soichiro Honda életét meséli el egy különleges animációs sorozatban, ami japán mangarajzok, valamint audiokommentárok és régi fényképek segítségével igyekszik bevezetni a nézőt a márka történetébe. A hat – 10-20 perces – kisfilm lebilincselő formában ismerteti a vállalat eredményeit és örökségét.

A rajzok az ikonikus, japán képregények stílusában készültek, méghozzá az egykori „Honda Soichiro Hon Den” képregényhez, melyeket anno a Shogakukan Inc. adott ki. Ezek nemcsak az alapító életének legfontosabb mozzanatairól rántják le a leplet, hanem Soichiro egyedi gondolkodásmódjával is megismertetik a közönséget, rámutatva, hogy milyen filozófia áll a mára világhíressé lett iparóriás felemelkedése mögött.

Nemzedékről nemzedékre szállt a történet
A Bouncing Back, azaz Visszapattanás című első részből megtudhatjuk, hogy miként boldogult Soichiro Honda a második világháború alatt (1939–1945) és hogyan hozta létre 1946-ban a Honda Technical Research Institute-ot (ti. a Honda Műszaki Kutatóintézetet), ahol aggregátormotort szerelt kerékpárjára, s ezzel útjára indította vállalkozását. A sikertörténethez Takeo Fujisawa, Soichiro üzlettársa is nagyban hozzájárult, együtt alapították meg a Honda Motor Companyt 1948-ban.

A további részek még több izgalmat tartogatnak, hiszen Soichiro életén és értékrendjén túl a társaság fejlődéséről, a Honda motorkerékpárokról, autókról és versenygépekről is rengeteg érdekességet tudhatunk meg.

A sorozat egyik legfőbb üzenete, hogy tanuljunk a hibáinkból és soha ne adjuk fel álmainkat! Ezt fogalmazta meg Soichiro Honda örök érvényű mondatában: „A siker csak a munka 1 százalékáról ad képet, és a maradék 99 százaléknyi kudarcnak köszönhető.”

Az utolsó részben (Epilógus) felidézi a kezdeti időket és a nemzetközi terjeszkedést, s nem sokkal azt követően zárul, hogy a Honda két alapítója nyugdíjba vonult.