A román Auto K9 vállalkozásnak kedvence a nemzet büszkesége, a Dacia Logan, hiszen az szinte kimeríthetetlen tárháza az átalakításoknak. Korábban már készítettek kabriót az olcsóautóból, most pedig kupévá szabták át a lépcsős hátú gépet.

Mindössze 30 nap alatt hozták tető alá a gépet, azaz március elsején indult a munka, és április elsején már be is mutatták a kész alkotást. Gyorsan végeztek a munkával, mert egyedi karosszéria építése helyett egy Hyundai Coupé tetejét adaptálták a román karosszériára. A lökhárítók lecserélésével igyekeztek összehozni az alapvetően szögletes Logan és a gömbölyű Coupé formavilágát.

A nagy munka végeztével egy jó adag piros festékkel locsolták le az alkotást, majd porig ültették a kocsit és nagy felniket is kapott. Azonban ez senkit ne vezessen félre, ahogy a videón hallható durva kipufogóhang sem: a gyári 1,4 literes, 75 lóerős benzinmotort érdemben nem tuningolták.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!