A Volkswagen holland forgalmazója vette fel a kínálatába a farmotoros T2-es buszt, amelyet Brazíliából importálnak. Valószínűleg egyedi engedéllyel helyezik forgalomba a csak lakóautóként megvásárolható új autókat, amelyek farában nem bokszer, hanem soros négyhengeres benzinmotor dolgozik.

A buszok 80 lóerős teljesítménye 16 másodperces 100-ra gyorsulást tesz lehetővé, a végsebesség 135 km/óra – a FlexFuel erőforrás benzinnel, etanollal, vagy ezek bármilyen keverékével, így E85-tel is üzemeltethető. Ehhez képest nem olcsó a T2-es, az alapváltozat (Trendline, Classic, azaz 4 személyes belsővel) 44 995 euróba kerül, a Highline csúcsváltozatért 55 955 eurót kell az asztalra tenni.

A középső, Comfortline szinttől felfelé már kétszínű a fényezés, króm lökhárító és tükrök – ál pótkeréktartóval az autó orrán – csak a Highline-hoz dukál. Azért sem érdemes leragadni az alapváltozatnál, mert a korrózióvédelem csak a Comfortline-tól széria.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!