Nem volt kellemes vasárnapjuk azoknak, akik a szlovákiai sladkovicovoi fürdőnél próbáltak felfrissülni, hiszen eddig ismeretlen okból délután 5 óra körül tűz keletkezett egy olyan mezőn, ahol a látogatók parkoltak.

A hatóságok még vizsgálják, mi okozta vasárnap délután azt a tüzet, nagy valószínűséggel egy épp leállított autó forró katalizátora gyújtotta be a hosszan tartó hőség miatt száraz aljnövényzetet. A tűzoltók nyolc járművel mentek ki a helyszínre, és gyorsan megfékezték a lángokat. A kérdéses területet egyébként kifejezetten a fürdő látogatóinak tartják fenn, nem vadparkolókról van szó.

Csodával határos módon nem történt személyi sérülés a tűz miatt, azonban 52 autó égett el pillanatok alatt. Olyan gyorsan terjedtek a lángok, hogy sok sofőr nem is tudott odaszaladni autójához, hogy biztonságba helyezze azt, és fürdőruhában, kezében a slusszkulccsal nézte végig a pusztítást. Az első becslések szerint mintegy 470 000 euró, azaz 145 millió Ft kár keletkezett.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!