Elvis Presley 1963-ban vásárolta az itt látható Rolls-Royce Phantom V típusú autót, amelyet a James Young karosszériaépítő cég felépítményével kért, és amit még kiegészített néhány egyedi extrával.

A brit szakemberek többek között légkondicionálót, autótelefont, elektromos ablakemelőket és egy Blaupunkt Köln rádiót és egy mikrofont szereltek be. A hátsó könyöklő alatti rekeszbe jegyzettömb, kézitükör és ruhakefe került, egy külön kis szekrénykében kristálypoharak és dekantáló utazott. Az autót Los Angeles-i otthonában használta az ekkor 28 éves énekes, amelyet idő közben a gyári sötétkék színről ezüstre fényeztetett át. Az ok prózai: édesanyjának csirkéi, amint meglátták saját tükörképüket a karosszérián, állandóan csipkedték a kocsi oldalát.

Öt év használatot követően jótékonysági árverésre bocsájtotta ezt az autóját Elvis Presley, a SHARE elnevezésű szervezet 35 000 dolláros bevételre tett szert általa. Jelenlegi tulajdonosa 1988-ban vásárolta az autót, és azt saját múzeumában tárolta. Noha nem használta a kocsit, azt rendszeresen szervizelte a típusra specializálódott Frank Dale and Stepsons cég, tehát tökéletes, használható állapotban van.

A Bonhams aukciós cég augusztus 15-én megrendezésre kerülő The Quail árverésén kínálják majd, a becslések szerint 200-300 ezer dollár, azaz 46-69 millió Ft lesz a leütési ára.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!