Harmincöt éves közös munkát fejeztek be a General Motors 2006-os átszervezésével, amikor eladták az Isuzu autógyárban lévő részesedésüket az amerikaiak. Most bíznak az együttműködés újraindításában, és tíz százalékos részvénycsomag vásárlásáról tárgyalnak.

A legfontosabb változás, hogy a GM most versenyben van a Volkswagennel, amely szintén tárgyal az Isuzu-val; az üzlet létrejötte esetén a Toyota valószínűleg eladja az Isuzu-ban meglévő, 5,9 százalékos tulajdonrészét. Ezzel a bevásárlással a General Motors lenne az Isuzu legnagyobb részvényese, a második helyen a Mitsubishi Corporation (nem az autógyár) lenne 9,2 százalékos tulajdonrésszel. A GM elsősorban az ázsiai, a közép- és a dél-amerikai piacon szeretne az Isuzu által gyátott teherautókat forgalmazni. A japánok nem akarnak nagyobb részvénycsomagot odaadni az amerikaiaknak, hogy megőrizzék az üzletmenet (termékfejlesztés, stratégiai döntések) függetlenségét.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!