Komolyabb modellfrissítésnek tekinthető a Fiesta legutóbbi megújulása, de a technikával már nem spóroltak a mérnökök. Azaz mégis, hiszen a csúcsmodellbe egy új fejlesztésű, 1,5 literes háromhengeres EcoBoost blokkot szerelnek, ami rögtön 200 LE/290 Nm teljesítménnyel kezdi meg pályafutását.

Ez 6,7 másodperces 100-ra gyorsulásra elég, ami 2 tizeddel jobb az elődnél. Egyelőre ez az egyedüli menetteljesítmény-érték, amit biztosra mondanak, a 4,9 l/100 km-es szabványos átlagfogyasztás még nem véglegesített érték. Utóbbi elérésében nagy szerepe van a hengerlekapcsolásnak, azaz részterhelésen az egyik hengert lekapcsolja a vezérlőelektronika, és szükség esetén 14 ezredmásodperc alatt újraindítja azt.

A hatfokozatú, kézi kapcsolású váltóval szerelt autó újdonsága még a menetprogram-választó, amely háromfokozatú. Normal üzemmódban a motorvezérlés, a kipörgésgátló, az elektronikus stabilitásvezérlés (ESC), az ESE, a kipufogóhang és az elektromos szervokormány (EPAS) beállításai természetes reakciókat és irányítási érzetet biztosítanak Sport üzemmódban a motorvezérlés és a gázparancs közvetlenebb lesz, az EPAS beállításai pedig közvetlenebb kormányvisszajelzéssel és finomabb irányíthatósággal segítik a lendületes közúti autózást. Az aktív hangvezérlő szelep kinyílik és az ESE intenzív beállításra vált, sportosabb kipufogó- és motorhanggal töltve meg az utasteret. Versenypálya üzemmódban minden járműdinamikai jellemző a lehető leggyorsabb köridő elérését szolgálja; a kipörgésgátló kikapcsol, és az ESC kisebb mértékben avatkozik be.

Ahogy eddig, úgy ezután is 3 és 5 ajtós karosszériával is választható a Ford Fiesta ST, amelynek utasterében Recaro kagylóülések és kiegyenesített karimájú volán teremtenek sportos hangulatot. A műszerfal közepén a SYNC 3-as fejegység 8 colos képátlójú érintőképernyője kaphat helyet, extraként B&O PLAY hangrendszer, 18 colos könnyűfém felni, Liquid blue fényezés és belső kiegészítők fokozhatják az élményt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!