A Magyar Sörgyártók Szövetsége hívta életre a Józan Felelős Járművezetés Program keretében a JÓFEJ közösséget, és kezdeményezte 2010-ben a Józan Felelős Járművezetés Napjának kijelölését. A szervezet első alkalommal írt ki pályázatot „Az Év Józan Felelős Járművezetője” címmel, hogy a résztvevők maguk képviseljék, és a társadalom minél szélesebb köréhez eljutassák a JÓFEJ Program üzenetét: a józanság, a másokért való felelősségvállalás a közlekedésben elengedhetetlen.

A 2011. július 1-től 2011. július 21-ig tartó kampányidőszak alatt több mint 8 000 látogató kereste fel a www.jofej.hu weboldalt. A pályázatra összesen 683 regisztráció érkezett, és a JÓFEJ üzenetük segítségével a lelkes játékosoknak több, mint 1200 fővel sikerült bővíteniük a JÓFEJek táborát. A pályázat döntőjébe az online fordulók során legjobban teljesítő tíz játékos került, akikre elméleti és gyakorlati megmérettetés várt. A gokart versenyt Czollner Gyula szakkommentátor közvetítette, akinek köszönhetően igazi Forma 1-es hangulat alakult ki a helyszínen. A döntőben a játékosok megmutatták program iránti elkötelezettségüket, és az első helyért lelkesen küzdött minden résztvevő. A pályázat nyertese, így „Az Év Józan Felelős Járművezetője” Mizsák Gábor lett.

“A barátaim bíztatására indultam el az Év JÓFEJE pályázaton, és nagyon örülök, hogy én nyertem el a címet. Két éve van jogosítványom. Soha nem iszom, ha vezetek és gyakran vállalom el a bulisofőr szerepét, amikor a barátaimmal szórakozni megyünk. Nagyon fontosnak tartom, hogy minél többen gondolják így és betartsák a zéró tolerancia szabályát. Ezért is osztottam meg minden ismerősömmel az üzenetem, amiben arra bíztatok mindenkit, hogy legyenek Józan Felelős Járművezetők.” – nyilatkozta Mizsák Gábor, az Év Józan Felelős Járművezetője.

A józan, felelős járművezetői magatartás népszerűsítéséért több civil szervezet is csatlakozott a JÓFEJ programhoz. A pályázaton és a JÓFEJ Napon, július 25-én megrendezett eseményen számos civil szervezet képviseltette magát, többek között az Országos Baleset-megelőzési Bizottság, a DJ Szövetség és a Közlekedéstudományi Intézet.