Szerdán délután fél 2-kor a 112-es segélyhívó telefonszámra érkezett fenyegetés, miszerint bomba fog robbanni a kecskeméti Mercedes-gyárban – értesült a baon.hu. A rendőrség információinkat megerősítette. Az egyenruhások megkezdték a gyár kiürítését, a munkásoknak azonnal el kell hagyniuk a gyár területét. A rendőrök bombakereső kutyával vizsgálják át a gyárat.

Ez este 7 órakor még tartott. A dolgozókat hazaengedték, az estére, éjszakára érkező munkások egyelőre nem tudták elkezdeni a munkát – tudtuk meg a Mercedes sajtóosztályától. 2012 szeptemberében egy szerelmes nő csinált bombariadót a gyárban. Akkor is kiürítették a létesítményt, ahová több tucat rendőrt és TEK-eseket is kivezényeltek. A telefonálót később elfogták, gyorsított eljárásban bíróság elé állították. A szerelemféltésből galibát okozó nőt – jogerősen – egy év fogházbüntetésre ítélte a bíróság. Az ítélet végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!