Az egyedi kamion átadásával egy időben egy kétéves szponzorációs szerződést írt alá a Scania a svéd nemzeti sífutó válogatottal.

A nehéztehergépjármű ugyan speciális célra készült, de teljesen szabványos alkotóelemekből áll. A kocsi nem csak amiatt feltűnő, hogy a svéd nemzeti zászló színeibe öltöztették, hanem a szokatlanul hosszú négyajtós Scania CrewCab fülke miatt is, amely hétköznapi alkalmazások esetén ideális választás például tűzoltóknak, számos férőhelye révén. A több mint három méter hosszú beltérben hét ülés és két hálóhely található. A maximális komfortérzetet továbbá hűtőszekrény, mikrosütő és kávéfőző biztosítja.

A teherautó felépítményének területe közel húsz négyzetméter. Ebben számtalan tárolórekesz áll rendelkezésre a sílécek waxolásához szükséges és egyéb eszközök elhelyezésére. A munkaasztalok úgy lettek kialakítva, hogy akár hét technikus is kényelmesen együtt dolgozhasson a felszerelés csúcsformába hozásán. Ezen túl a felépítményre még egy külső tároló van szerelve, ahol négyszáz pár síléc is elfér.

Ha ez a Scania kamion olyan helyre tévedne, ahol nem tud rákapcsolódni az elektromos hálózatra, akkor se maradna elektromosság, azaz világítás, fűtés és légkondicionálás nélkül, hiszen ezekről egy saját generátor segítségével képes gondoskodni.

A svéd sífutócsapat vezetője, Gunde Svan, olimpiai aranyérmes sífutó elmondta: „A Scania fejlesztése révén a svéd csapat a világ legjobb szervizhátterével rendelkezik. Remélhetőleg még jó pár év eltelik, mire a versenytársaink felismerik az ebben rejlő előnyöket és lemásolják ezt a kiváló koncepciót.”

Erik Ljungberg, a Scania vállalati kapcsolatokért felelős alelnöke elmondta: „Ahhoz, hogy a versenycsapat a legjobb teljesítményt nyújthassa, a megfelelő háttér elengedhetetlen. A kitűnő szervizhálózat ugyanannyira fontos a legjobb svéd síelőknek, mint a Scania ügyfeleinek.”