Külföldön külön S csúcs-felszereltségként vezették be a Suzuki Vitara 1,4 literes Boosterjet benzines turbómotorral szerelt változatát, hazánkban a GLX szinten választható a 140 lóerős erőforrás.

Már messziről nézve is könnyen megkülönböztethető a többi modellváltozattól a legerősebb, hiszen a tanulmányautón bemutatott, ötös osztású, krómos hűtőrácsot kapja. Közelebb menve az autóhoz pedig a fényszórón belüli piros díszcsíkot lehet csodálni. Ez, mármint a piros szín fokozott használata az utastérben is megfigyelhető, ahol a szellőzőnyílások körüli gyűrű, az analóg műszerek kerete és a kormány díszvarrása is ilyen.

A feltöltő reakcióidejének csökkentése érdekében azt közvetlenül a hengerfejre rögzítették, hiszen a leömlő is a hengerfejen belül helyezkedik el, elektronikus vezérlést kapott a lefújószelep is, hogy a maximális 1,1 baros töltőnyomást a lehető legtovább megtartsák. A 220 Nm-es maximális nyomatékot az 1500-4000/perc fordulatszám-tartományban tudja a négyhengeres, ami 6 fokozatú kézi kapcsolású vagy automatikus váltóval kérhető – mindkét esetben 10,2 másodpercig tart a 10 0km/h-s sebesség elérése és 200 km/h a csúcs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A többi benzinmotoros Vitarához hasonlóan az 1,4 literes turbómotorra is él a 700 000 Ft-os árkedvezmény, tehát az elsőkerékhajtású kézi váltós kivitel 5 510 000 Ft-ért vásárolható meg, az összkerekes kézi váltós 6 110 000 Ft-ba kerül, az összkerekes automatáért 6 510 000 Ft-ot kérnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezzel egy időben került az árlistába a Vitara dízelmotoros, összkerékhajtású, TCSS dupla kuplungos váltóval szerelt változata – ezt a hajtást eredetileg az SX4 S-Crossban jelentették be, de az még nincs a magyarországi árlistában. A kézi kapcsolású váltóhoz képest 600 ezer Ft a felár, így a listaár 6 810 000 Ft, amiből még lejön a dízelmotoros kivitelekre adott 600 000 Ft-os kedvezmény, így 6 210 000 Ft-ot kérnek érte.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!