Két hónapon keresztül hímeztek-hámoztak, szabtak-varrtak a lengyel Carlex Design tuningcég alkalmazottai, mire elkészült a nagy mű, a Ghost Save the Queen-re keresztelt Rolls-Royce Ghost.

A megjelenéshez nem nyúltak, a karosszéria zöld árnyalata is úgy néz ki a fotókon, mintha azt számítógéppel színezték volna át, az igazi lényeg amúgy is bent van. Teljesen átkárpitozták az utasteret, amihez strucc- és kengurubőrt is használtak bőségesen. Utóbbi például a lengyelek szerint textúrája és formálhatósága miatt ideális a díszítőcsíkokhoz.

Természetesen mivel a királynő előtt tisztelegnek az autóval, nem hiányozhatnak a korona- és egyéb királyi motívumok sem az utastérből, és a gyárinál több helyen használnak (műanyag)krómozott díszítést. Az egész átalakítást 2,5 centi vastag, gyapjú padlószőnyeg teszi teljessé.

Akinek netán a fényképeken látható színösszeállítás nem jön be, nem kell aggódnia, a kárpitosoknál rengeteg -féle árnyalatban elérhetőek a különböző állati bőrök. A szűk keresztmetszet a megrendelő pénztárcája szokott lenni, bár egy Rolls-Royce Ghost esetén ez nem jellemző.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!