Az akkoriban a Zagato műhelynek rajzoló Ercole Spada volt a tervezője az Aston Martin DB4 GT Zagato kupénak, amelyből végül még a tervezett mennyiséget – 25 darab autó – se tudták legyártani a csekély érdeklődés miatt, így érthető, hogy gyorsan el is felejtették az autót.

Most, fél évszázaddal az autó piacra dobását követően az amerikai Icon cég megkereste Ercole Spadát, és felkérte, hogy készítse el a DB4 GT Zagato roadster változatát, az olasz tervező meg örömmel teljesítette a felkérést. Az amerikai cég szállítja az egyedi, Art Morrison által készített térvázat, amire a karosszériát a torinói Spadaconcept nevű vállalkozás építi majd rá, amelynek a vezetője Ercole Spada fia, Paolo Spada. A technikánál szokásukhoz híven az Icon mérnökei ragaszkodnak a legmodernebb megoldásokhoz, így a fődarabokat egy új Aston Martinból veszik át, beleértve a 6,0 literes V12-es motort is. Nem tudjuk, mikorra készül el a nagy alkotás, és azt sem, hány darabos szériát terveznek az Aston Martin DB4 GT Zagato roadsterből.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!