Az 1976. december 31. előtt gyártott különleges járművek a hatodik Donau Masters nemzetközi veteránautós túra alkalmából – Németországból indulva, a Duna mentén Ausztria és Szlovákia érintése után – érkeznek a Budapesti célállomásba.

A mezőny rendőri felvezetéssel a Hungaroringről a Hősök tere – Andrássy út – József Attila út – Széchenyi tér (volt Roosevelt tér) útvonalon halad. A túra résztvevői – előre láthatóan – 17:30 órakor érnek célba a Széchenyi téren, ahol az érdeklődők másnap reggelig tekinthetik a régi autókülönlegességeket. Az előző évekhez hasonlóan a 2011-es Donau Masters szervezői és résztvevői, idén is összesen 10 000 euróval támogatják a négy Duna menti ország SOS-Gyermekfalvait.

Rendőri felvezetéssel, este fél hatkor érkezik meg a mezőny a Hungaroringről a Széchenyi térre Rendőri felvezetéssel, este fél hatkor érkezik meg a mezőny a Hungaroringről a Széchenyi térre

A mezőny egyik legszebb autója egy 1960-ban gyártott Mercedes-Benz 220 SE Ponton Cabriolet. A 220 SE Coupe/Cabrio voltak a Ponton sorozat egyetlen hathengeres modelljei, ezek már a fecskefarkú sorozattal egy időben kerültek gyártásba. Még mielőtt elkészült volna a fecskefarkú Coupe és Cabrio változata a Daimler-Benz 1942 darabot készített el belőlük 1960. novemberéig, majdnem annyit, mint a 220 SE limuzinból igaz, hogy jóval rövidebb idő alatt. A nyitott változatból összesen 1 112 darab készült. A Donau Masters 2011-es túra legsportosabb járműve egy 1972-es Porsche 911 S.