Eredetileg veteránautókkal, azon belül is pedig a legszívesebben amerikai autók teljes körű felújításával és karbantartásával foglalkozik a lengyel Normcar vállalkozás, akik gondoltak egyet, és a részben a hazájukban megrendezésre kerülő 2012-es Foci-eb-re készítettek egy kabala-autót a nemzeti válogatottnak.

A lengyel autógyártás egyik emlékezetes – kinek pozitív, kinek negatív – darabja, egy Syrena 105-ös volt az egyik kiindulási alapja, a másik egy E46-os BMW 3-as kupé. Utóbbi hiányosan, kissé sérült karosszériával került a műhelybe, de ez annyiból nem volt zavaró, hogy kezdettől fogva tudták, apró darabokra fogják vagdalni.

A lengyel autó karosszériájához igazították nagyjából a BMW padlólemezét, majd felépítették rá az öszvér-karosszériát. Az orrnál kellett sokat alakítani a lemezeken, hogy a soros 6 hengeres BMW erőforrás elférjen, és a hűtőrác is meglehetősen darabos lett az autó többi részéhez képest. Az autó idő közben elkészült, a lengyel nemzeti színekre fényezték, és ideiglenes rendszámmal a foci-eb összes lengyel helyszínére ellátogatnak vele.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!