Egyelőre nem kívánja felfedni kilétét az a dúsgazdag megrendelő, akinek az Aston Martin Rapide Jet 2+2 elnevezésű kombit elkészítették az olasz Bertone műhelyben. Az autó egyébként jubileumi darab is, ezzel ünneplik az Aston Martin és a Bertone együttműködésének hatvan éves évfordulóját.

A megrendelő személye nem ismert, de azt elárulták, hogy végig követte a jármű készítését, ő választotta ki a karosszéria egyedi színét, ő határozta meg a belső tér kialakítását – utóbbi egyébként tágasabb lett a magasabban futó tetőlemez miatt, a 2+2 üléses kialakítás azonban maradt.

A karosszéria orrát is átépítették a Bertone munkatársai, a hűtőrács olyan, mint a nemrég bemutatott felfrissített Aston Martin Rapide esetén, de más a lökhárító. Még egy, a modellfrissítés előtti autóról van szó, tehát a 6,0 literes V12-es „csak” 476 lóerős, miközben aktuálisan már 550 lóerőnél tart a limuzin. Az Aston Martin Rapide Bertone mellett kiállítják majd a Genfi Autószalonon a 2004-ben készített Aston Martin Jet 2 Shooting Brake-et is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!