Olyan különleges autót alkotott a Citroën tervezőcsapata a kínai, azon belül is luxusautókra vágyó vásárlóknak, hogy a névadás terén már semmit nem kockáztattak. A DS ugye a Different Spirit almárkára utal, az 5 az autó méretére, ami jelen esetben a középkategória, az LS pedig a Luxury Sedan, azaz luxusautó rövidítése.

Annyira luxus, hogy még a bemutatót is a Kínából nézve (már ha épp lehet látni a szmogtól) egzotikus Párizsban tartották, a Louvre-ban. De nem csak a reménybeli vásárlóknak érdemes alaposan szemügyre vennie az autó megjelenését, azt ígérik a franciák, a jövőben a DS almárka összes autója ehhez nagyon hasonló megjelenést kap majd.

Ennél azonban sokkal fontosabb a kínai vásárlóknak, hogy nem csak szagosítót, de AQS névre keresztelt légtisztító rendszert is kap az autó, és ezért a sajtóanyagban nem győzik hangsúlyozni, hogy milyen egészséges a DS 5LS-ben való utazás. De mivel az autóban nincs éjjellátó (infrakamera) a fedélzeten, azért érheti meglepetést az ember.

Első körben a THP 160 és THP200-as 1,6 literes turbómotorral adják a 4,7 méter hosszú karosszériával rendelkező autót. Pontosabb részleteket a 2014 március végére időzített kínai piaci bevezetéshez közeledve tudhatunk majd meg a Citroën DS 5LS-ről, amelyet Shenzenben fognak gyártani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!