Noha meglehetősen fiatal autó a piacon az Opel Insignia, máris változtatnak rajta. Új érintőképernyős fejegységek jelennek meg a kínálatban, a Multimedia Radio és Multimedia Navi Pro nevű darabok a jelenleginél gyorsabb hardverrel, új grafikával és fejlettebb online szolgáltatásokkal állnak az ügyfelek rendelkezésére. Ezzel párhuzamosan a digitális műszeregység grafikáját is megváltoztatják.

Akár két okostelefont is lehet egyszerre csatlakoztatni az új készülékekhez, Android Auto és Apple CarPlay, valamint tükrözés is rendelkezésre áll a megszokott Bluetooth és USB csatlakoztatás mellett, az AM/FM rádió mellett extraként DAB+ digitális rádió modul is elérhető. A Multimedia Navi Pro esetén az online kapcsolatnak köszönhetően az útvonaltervezésnél figyelembe veszi az aktuális forgalmi helyzetet a számítógép, de a benzinkutak árairól és a cél közelében elérhető parkolási lehetőségekről is tájékoztat. A 3D-s térkép megjelenítésnél fokozatmentes a ráközelítés, és folyamatosan mozgó képernyőn követhetjük az útvonalat.

Amíg eddig a képernyő felső részén voltak elhelyezve a fő menüpontok, mostantól a képernyő alján lesznek és egyedi színek segítenek megkönnyíteni a célzást. Új, hogy már oldalra lapozni is lehet a kijelzőn, megmaradt a kormányon lévő gombokkal való vezérlés lehetősége, illetve idegen nyelven a hangvezérlés is elérhető. A Multimedia Navi Pro esetén öt felhasználói profilt tud tárolni a memória, a szellőzés beállítástól kezdve a hangzásig, a közeljövőben az egyéni preferenciának megfelelő útvonaltervezés is felkerül a listára. Az Insignia esetén 2018 második félévében debütálnak az új fejegységek, a többi modellnél pedig ezt követően folyamatosan teszik elérhetővé azokat. Az árak még nem ismertek.