Szépen néz ki és a számok alapján nagyon jó kis szuperautó a Mercedes AMG Vision Gran Turismo, az egyetlen bökkenő, hogy csak a számítógépben létezik. Bár ezen könnyen lehet változtatni, némi pénz és elszántság kérdése csak az egész…

Arról van szó, hogy a hivatalos sajtóközlemény szerint az SLS AMG alumínium térvázára épül az autó, a hajtásáról pedig egy 577 lóerős V8-as gondoskodik – ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a programozóknak szüksége volt az autó specifikációira, és sokkal könnyebb dolguk volt azzal, hogy már lemodellezett alapot választott a gyár.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy megépítik-e működőképes formában a Mercedes AMG Vision Gran Turismo kupét, először a Citroën is csak makettként készítette el a GTbyCitroën nevű autót életnagyságban, de aztán teljesen működőképes prototípusokat is építettek a szintén a Gran Turismo program számára készített szuperautóról. A remény hal meg utoljára. A rajongók a Gran Turismo 6 nevű játékprogramban gyilkolhatják majd az autót, az életnagyságú makett a Los Angelesi Autószalonon is megtekinthető lesz majd LED-es hűtőráccsal és sirályszárnyas ajtókkal együtt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!