Épp most válik manufaktúrából igazi tömeg-presztízsgyártóvá a Maserati, nem utolsó sorban az új Grugliasco-ban található Avv. Giovanni Agnelli üzemének köszönhetően, ahol az új Quattroporte és Ghibli készül. Ez utóbbi sorozat tagja a tízezredik autó, ahol egyébként 8200 Quattroporte és 1800 Ghibli készült mostanáig – ez a szám naponta 140-nel emelkedik, ennyi a kapacitása a két műszakban termelő gyárnak.

Ahhoz képest, hogy 2012-ben összesen 6200 autót értékesített a Maserati, ez szép teljesítmény, és érthető, hogy erről hírt is adtak, amihez egy sajtófotót is mellékeltek. Sajnos azonban utóbbiról azt kell mondani, hogy az nem a valóságot ábrázolja. Vagy az emberek, vagy az autó került utólag a fényképre, és mindezt meglehetősen amatőr módon próbálták meg számítógéppel összehozni.

Nem csak arról van szó, hogy nem éles az autó körvonala és a szélvédő egy része, ami manipulációra utal, de például az autó elejének jobb oldala fényes a lámpák miatt – márpedig az ott térdelő/álló emberek miatt nem kap közvetlen megvilágítást ez a rész. Az is furcsa, hogy rálátunk az autó tetejére, miközben a nézőpont alapján lentről kellene látni az autót – a fényképezőgép az álló emberek hasának magasságában van, nem lenne szabad rálátni a Ghibli tetejére. Remélhetőleg a következő gyártási mérföldkövet már sikerül már lefotózni is…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!