A Bács-Kiskun megyei hírportál úgy értesült, december közepétől január közepéig leáll a kecskeméti Mercedes-gyár. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. megerősítette információnkat. Érdeklődésünkre a cég közölte: a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban minden télen átépítési és karbantartási munkálatokat végeznek, melyekkel a gyár felkészül a következő termelési évre. – Ezen munkálatok elvégzésére a megszokott módon most is a karácsonyi szabadságolási időszakot használjuk fel. Az idei évben valamivel átfogóbb átépítési munkálatokra kerül sor, így a termelési szünet terveink szerint december 18-án kezdődik és jövő év január 17-én indul újra a gyártás – áll a vállalat levelében.
A gyárban dolgozóktól azt is hallottuk, a szokottnál hosszabb leállás egy új típus tesztelése miatt lett aktuális. Rákérdeztünk erre is. A következő választ kaptuk az MBMH-tól:

“A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban minden télen átépítési és karbantartási munkálatokat végzünk, melyekkel a gyár felkészül a következő termelési évre. Ezen munkálatok elvégzésére a megszokott módon most is a karácsonyi szabadságolási időszakot használjuk fel. Az idei évben valamivel átfogóbb átépítési munkálatokra kerül sor, így termelési szünet terveink szerint 2020. 12. 18-án kezdődik és 2021.01.17-én indul újra a gyártás.

Kérjük megértését azzal kapcsolatban, hogy leendő modellekről nem tudunk tájékoztatást adni.

Jelenleg Kecskeméten készül a CLA Coupé, a CLA Shooting Brake és ezek Plug-in Hybrid verziói a teljes világpiac számára, valamint mint az A-osztály és kompakt modelljeink Mercedes-AMG Performance verziói.”