Az olasz Mazzanti Automobili manufaktúra legújabb autójának, a középmotoros Evantrának lesz V8-as változata, amelyről most új képeket adtak közre és pontosították a műszaki tartalmat is.

A Tárnok Zsolt által formatervezett, műanyagból készített karosszérián nagy méretű hátsó szárny és karbon vagy szálhúzott alumínium betétek különböztetik meg a V8-as erőforrást. Mindez nem optikai tuning, hanem a YSIM céggel közösen kifejlesztett aerodinamikai elemek – utóbbi vállalkozás Formula-1-es és Le Mans-i tapasztalatokkal is rendelkezik. Az utastérben egy króm-mobilbdén ötvözetből készített bukókeret növeli a biztonságot.

A Mazzanti Evantra V8-as erőforrása egy 7,0 literes, alumínium blokkos szívómotor, amelynek 701 lóerő (6600/percnél) és 848 Nm (4500/percnél) a teljesítménye. Hatfokozatú szekvenciális váltó csatlakozik az erőforráshoz, a 100 km/órát 3,2 másodperc alatt éri el az autó, csúcssebessége meghaladja a 350 km/órás tempót. A megállásról Brembo által szállított, elöl 380 mm, hátul 360 mm átmérőjű tárcsákkal operáló fékrendszer gondoskodik, extraként karbon-kerámia fékek is kérhetőek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért