Már rendelhető a brit Radical legújabb és egyben leggyorsabb sportkocsija, az SR8-as modellnek továbbfejlesztett változata. Az új, FIA-szabályoknak megfelelő acél csővázra felépített karosszéria a cég LMP2-es versenyautójához áll közel, és ahhoz hasonló vezetési élményt is ígér a vásárlóknak.

A korábban alkalmazott 2,7 literes helyett immár 3,0 literes V8-as hajtja a hátsó kerekeket, a maximális teljesítmény 440 lóerő 10 500/perc fordulaton, a maximális nyomaték 380 Nm 7500/percnél, a váltó hétfokozatú, szekvenciális. Menetteljesítményeket nem közöltek, de azt igen, hogy mindössze 860 kg az RS8 RSX saját tömege.

Attól is függ, milyen gyors az autó, hogy milyen abroncsokat szerelnek a felnikre, utóbbiakból 17 vagy 18 colost lehet rendelni, a féktárcsák 35 centisek, 6 dugattyús nyergek szorítják őket. Körben kettős keresztlengőkaros felfüggesztések dolgoznak, ez az első Radical, amelyben – elektromos – kormányszervo segítségére számíthat a sofőr. Aki már most megrendeli a 131 940 fontba (51,9 millió Ft) kerülő sportkocsit, az már 2015 első negyedévében megkapja azt. Ezek után már csak arra kell majd vigyáznia, hogy az erőforrást 45 üzemóra után fel kell majd újítani, ennek a költségét nem árulta el a Radical.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!