Az utóbbi években a vezetési élményre fordított nagy figyelmet a Toyota a termékfejlesztéseknél, de ennyivel nem elégednek meg. A Japánban korábban létezett G Sports nevű almárkát most átnevezték GR-nek, ami a Gazoo Racing rövidítése, és világszerte elérhetővé teszik majd a kihegyezett autókat.

A GR Sports modellek némileg felpaprikázott megjelenést, feszesebb rugókat kapnak majd, a középső GR szinten már áthangolt felfüggesztésnek örülhetnek a sofőrök, és itt már a hajtáslánchoz is hozzányúlnak, a kínálatot pedig a GRMN, azaz Gazoo Racing Masters of Nürburgring modellek koronázzák meg, amelyek teljesen átalakított konstrukciót jelentenek – erre a legjobb példa a nálunk 10 millió Ft-ba kerülő Yaris GRMN a maga 1,8 literes, kompresszoros erőforrásával. Lesz majd GR kiegészítő-katalógus is, amelynek segítségével meglévő autóikat csinosíthatják majd a tulajdonosok.

Japánban egyébként öt autós kínálattal indul a GR almárka, a Yaris, a plug-in Prius, a Mark X, a Harrier és a Noah-Voxy egyterűek lesznek elérhetőek sportosabb köntösben, még az idén csatlakozik ezekhez a Prius GR és a GT-86 GR.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!