Több mint 14 ezer ügyfél tapasztalatait összegezte a WhatCar? magazin megbízhatósági listája, amelyben a 0-3 éves korú autókat vizsgálták. A japán autómárkák őrzik vezető helyeiket a 32 márka 169 típusát felvonultató listán, az első négy helyen japán márkák állnak, a legjobb a Lexus lett. A német gyártók is ott vannak az élen, az igazi meglepetés az olasz Alfa Romeo ötödik helyezése.

Csak négy autó végzett hibátlan bizonyítvánnyal, a Toyota Aygo a miniautóknál, a Honda Jazz a kisautóknál, a Lexus CT200h a kompaktoknál, és a Győrben gyártott Audi A3 Limousine (benzin) a prémiumautók között. A szintén Győrben gyártott Audi A3 Cabriolet (benzin) nyerte a Kupék és kabriók kategóriáját 92,5 %-os elégedettséggel. A szintén Magyarországon gyártott Mercedes-Benz B-osztály az egyterűek között a legmegbízhatatlanabb lett 46,2 %-os eredménnyel.

A 14 208 megkérdezett harmada tapasztalt problémát 0-3 éves autójával az elmúlt 12 hónapban, a WhatCar? Összesen 14 csoportra bontotta a problémákat: akkumulátor, karosszéria, fékek, motor, motorelektronika, kipufogó, külső világítás, üzemanyagellátó rendszer, váltó/kuplung, belső tér, fedélzeti elektronika, kormányzás, felfüggesztés és egyéb. A részletes eredményeket a WhatCar? weboldalán lehet megtekinteni, kategóriákra lebontva.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!