Jelenleg épp nincs a Subaru kínálatában Impreza nevű autó, hiszen az évek során önálló autó lett az XV nevű szabadidő-autó, és a raliautó is egyszerű WRX STI-ként fut manapság. Azonban ez csak ideiglenes állapot, hiszen a Tokiói Autószalonon megismerhetjük majd az új ötajtós Imprezát. Erről az igen fontos újdonságról egyelőre csak két vázlatot közöltek, de a második újdonság, a Viziv Future nevű tanulmányról már fényképek is vannak.

Először 2013-ban mutatta meg a kompakt szabadidő-autót a márka, akkor még csak az új formavilág előzetese volt, 2014-ben aztán már egész autóformájú lett a Viziv-2, és dízel-elektromos hibrid hajtást is kapott. Most pedig már egészen szériaközeli a megjelenés, ötajtós a karosszéria és még praktikus, a hátsó lökhárítóból kihúzható kerékpártartót is készítettek a tervezők.

Szemmel láthatóan az XV utódot mintázza a Viziv Future, így nem is meglepő, hogy onnan, a hibrid változatból származik a hajtáslánc. De van azért műszaki újdonság is, a motortérben új generációs, 1,6 liter lökettérfogatú négyhengeres benzines boxer turbómotor dolgozik. Dátumokat még nem árult el a Subaru, így nem tudjuk, mikor lesz majd megvásárolható autó az új Subaru Impreza és Viziv szabadidő-autó.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!