Még tavaly tavasszal mutatta meg a Tata Motors az elektromos korszak számára kifejlesztett formavilágát a Curvv nevű tanulmánnyal, azt természetesen kiállították a 2023-as Auto Expo-n is – átfényezve –, de új tanulmányokkal azt is megmutatták, hogy azért sokoldalú ez az új formavilág. Kezdjük például a Sierra EV-vel, amely a márka egyik legrégebbi autójának a jövőjét jelzik.

Ez abból a szempontból átmeneti típus lesz, hogy belső égésű motorral szerelt és akkumulátoros-elektromos hajtással is megvásárolható lesz majd; most utóbbira koncentráltak. Határozott vonalvezetés, a tetőbe karcoló hátsó oldalablakok, gyöngyházfehér fényezés jellemzi a karosszériát, amelyen belül a hátsó üléssort hátratolták a csomagtérbe, hogy különösen tágas legyen a tér. Az otthonos hangulatot szobanövények fokozzák. Műszakilag várhatóan a Harrier és Harrier EV testvérmodellje lesz majd a Sierra és a Sierra EV, amit 2025-ben dobnak piacra Indiában.

Nem a holnap, hanem a holnapután közlekedését jelzi előre az Avinya EV nevű tanulmány, amellyel kapcsolatban azért elárulták, hogy már 2025-ben megvásárolható lesz az ebből készülő szériaautó. A prémium kompaktok, a szabadidő-autók és az egyterűek jó tulajdonságait ötvözik a különösen tágas és kényelmes karosszériában, fejlett vezetőtámogató rendszert kap a személyautó, fenntartható forrásból származó anyagokat használtak, ahol csak tudtak.

A kifejezetten villanyautó-alapnak tervezett padlót először az Avinya EV használja, majd az a Jaguar/Land Rover kínálatában indul világhódító útjára; különösen hatásos por- és vízszigetelés, nagy teljesítményű villámtöltés (500 km-nyi energia kevesebb, mint 30 perc alatt) jellemzi.

A Harrier szabadidő-autót a Jaguar/Land Rover D8-as építőkészletén valósították meg, az akkumulátoros-elektromos változatot megelőlegező tanulmány is a britek fejlesztéseit hasznosítja.

Noha ez a leginkább szériaközeli autó a Tata Motors által bemutatott villanyautó tanulmányok közül, erről tudjuk a legkevesebbet, nincs kép a belsejéről, a technikáról annyit mondanak, hogy 2 hajtómotor összkerékhajtása van. Látványos LED lámpákkal, optimalizált aerodinamikával módosították a meglévő konstrukciót.