Immár 9 éve van piacon a Lexus RC F, amely egyik utolsó mentsvára azoknak, akik rajonganak a magas fordulatszámon dolgozó szívó V8-as motorokért. Most nekik kedveskedik a gyár 50 autóval, amelyek a 4968 köbcentis erőforrás eddigi legtökéletesebb változatát kapják. A kézzel összeszerelt motorokhoz összeválogatják a tökéletesen egyforma tömegű alkatrészeket a forgattyús mechanizmusban, ami a gyár állítása szerint finomabb motorjárást és jobb hangot eredményez. Ehhez hozzájön még a kézzel finomhangolt részlegesen önzáró differenciálmű, ami a gyorsítási és lassítási tulajdonságokat is javítja.

Kétféle csomagolásban lehet hozzájutni a tökéletes Lexus V8-ashoz, az Emotional Touring színrefújt karbon motorháztetőt és aktív hátsó szárnyat kap, míg az Enthusiast változat látható karbon motorháztetőt és nagy méretű, rögzített karbon hátsó szárnyat visel – utóbbinál 4 fényezés (gyöngyházfehér, gyöngyházfekete, ezüst és titán-karbid szürke) közül lehet választani, előbbi csak titán-karbid szürke lehet. Egyedi a motorburkolat és az utastér látható karbon díszei, mindkét helyen egyedi jelvény (Specially Assembled by Lexus) utal a limitált szériára, ezenkívül még az F logót a földre vetítő belépőfény a változás.

A Lexus RC F Emotional Touring és Lexus RC F Enthusiast is 15 000 000 jenbe kerül, ami 450 000 jenes felár a kiindulási alapot jelentő, Performance csomaggal szerelt kupéhoz képest. Azonban a Lexus úgy számol, hogy sokkal többen akarnak majd ilyen különleges kupét maguknak, mint ahányat készítenek, így október 5-18. között csak jelentkezéseket gyűjtenek, és október 20-án kisorsolják azokat a szerencséseket, akik tényleg vásárolhatnak maguknak 1-1 példányt.