Amikor épp mindenki újra felfedezte a Lancia Delta Integrale-t és egyre másra jelentették be a különféle modernizált klasszikusokat, Davide Angelelli gyorsan bemutatott egy modernizált változatot Hintegrale néven. Az elmúlt bő egy évben az a projekt is haladt előre egy keveset, de közben nekiálltak egy még ambiciózusabb tervnek, hiszen az Angelelli Automobili épp a Ferrari F40-est akarja megidézni az Effequaranta nevű (olaszul így kell kiejteni az F40-et) szuperautójával.

Ráadásul ezzel gyorsabban el is készülnek, mert nem egy új fejlesztésről van szó, hanem egy átkarosszált Ferrari SF90-esről – az ígéretek szerint 2024 augusztusában már el is készül az első példány. Nem csak a gyári karosszériaelemeket cserélik le karbonból készített darabokra, de a felfüggesztést is módosítják titániumból nyomtatott alkatrészek segítségével készítik az új futóművet. A leírásban még prediktív aerodinamika is szerepel, azaz nem csak reagálnak a spoilerek az adott helyzetre, de valamilyen úton-módon (nincs részletezve) előre felkészülnek a következő manőverre.

Az Angelelli Effequaranta alapesetben megtartja a Ferrari V8-as biturbót és 3 villanymotort használó 1000 lóerős plug-in hibrid hajtását, de terveznek egy Effequaranta XX változatot is 1150 lóerős rendszerteljesítménnyel. Mindössze 25 példány átépítését tervezik, a vételárról nincs információ.