A DS leválasztása után is legalább háromféle Citroën lesz a kínálatban, ott vannak a Picasso nevű egyterűek, a Cactus nevű formabontó kisautó/kompakt/szabadidő-autó, no meg a normál személyautók. Utóbbiak kínálatát koronázza meg a múlt héten a Pekingi Autószalonon bemutatott második generációs C6-os, amely előbb-utóbb beszivárog majd Európába is – 2018-.tól nem lesz külön ázsiai-európai kínálat, csak egységes globális.

Hivatalos állásfoglalás szerint még nem döntötték el, hogy forgalmazzák-e az új nagyautót kontinensünkön, de abból kiindulva, hogy a C4 L nevű lépcsős hátú kompakt is rövidesen megkapja az út orrot. Ez az autó az európai, ötajtós C4-es testvére megjelenésében és technikájában, és Kínában hamarosan bemutatkozik a felfrissített arc, amelyet most sikerült álcázás nélkül lefényképezni – várható, hogy az európai modellfrissítés keretében ugyanezt a változtatást lépik majd meg. Az ősz előtt nem számolhatunk a változásra, az új C3-assal együtt leplezhetik le a felfrissített kompaktot a Párizsi Autószalonon.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!