Kínában nem nagyon vigyáznak a titkaikra az autógyárak, és mintha ez a viselkedés a kínai tulajdonban levő svéd Volvora is átragadt. Gyanús, hogy alig pár héten belül immár másodszor bukik le egy még be sem mutatott autó, a kupés megjelenésű S90-es szedán után itt van a kocka formájú V90-es kombi.

Jól áll a nagy méretű kombinak a szögletes formavilág, és az a tény, hogy a tavalyi Genfi Autószalonon bemutatott Estate tanulmányhoz képest megnyújtották a karosszériát és az kapott még hátsó oldalajtókat is. Az utolsó nagy méretű kockakombi, a V90-es nevét felelevenítő autónál a mai Volvo kombikhoz képest annyi az újdonság, hogy a tetőoszlopot elfoglaló hátsó lámpák a csomagtérfedélre ráfordulnak.

Mivel a Volvo SPA nevű építőkészletét már kezdettől fogva felkészítették a kombi karosszéria által jelentett kihívásokra, hálózatról tölthető hibrid hajtás is lesz majd a választékban, miközben a sokoldalúan átalakítható belső teret is megtartják. A kisautókból ítélve egyébként egyszerre mutatkozhat majd be a Volvo S90/V90, valamikor a jövő év elején.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!