A vendégek között, akik az új sportos-kompakt lépcsőshátú limuzin ünnepélyes berakodásán részt vettek, jelen volt Francisco Javier Garcia Sanz, a Volkswagen AG igazgatóságának a tagja, Reinhard Jung, a Volkswagen márka igazgatósági tagja, a Mexikói Köztársaság elnöke, lic. Vincente Fox Quesada, valamint Otto Lindner, a Volkswagen de Mexico igazgatóságának elnöke.

Garcia hangsúlyozta: „ Az új Jetta az ötödik generáció, mely Puebla-ban készül és amely a mexikói gyárunk számára végérvényes lépést jelent a globalizáció felé.”

Az új Jetta európai exportja, folytatta Garcia, a Volkswagen csoport Mexikóba, Puebla-ba és a Volkswagen de Mexico dolgozóiba vetett bizalom bizonyítéka. A Bora utód gyártásához a berendezéseket átépítették és újakkal egészítették ki. A döntést, melynek értelmében 2004-től az új Jettát a világ összes piaca számára a mexikói Puebla-ban készítik, a Volkswagen AG 2003. januárjában ismertette.

A Volkswagen de Mexico-nak kereken 15.000 alkalmazottja van. 2004-ben 225.000 autót gyártottak, ennek kb. a 70 %-át exportra. A Volkswagen de Mexico az egyetlen olyan üzem, ahol az új Beetle-t és Beetle Cabrio-t gyártják. Ezen kívül a Jetta elődöt is itt készítették, melyet idáig Magyarországon Boraként forgalmaztak. 2004. novemberében kezdte meg a Volkswagen de Mexico az új Jetta gyártását, melyet 2005. januárjában a Los Angeles-i Auto Show-n mutattak be. Az észak-amerikai érdeklődők 2005. márciusától vásárolhatják meg az új modellt.