Brazíliában is befejezik a farmotoros VW busz – arrafelé egyszerűen Kombi néven fut – gyártását, persze egy legendához méltóan különösen gazdagon felszerelt limitált szériával búcsúzik a típus.

Mondjuk, a felszereltség minden esetben limitált ennél az autónál, hiszen még az első sorban is csak két hárompontos automata biztonsági öv van, a középső utasnak csak deréköv jár. Ezen kívül olyan dolgokat emel ki a gyár, mint a motortér-világítás, illetve a pótféklámpa; ennek megfelelően a limitált széria annyiban merül majd ki, hogy kétszínű fényezést kap – hasonlóan a típus 50 éves évfordulóját ünneplő autónál. Nem nyúlnak az 1,4 literes, soros négyhengeres 80 lóerős befecskendezős benzinmotorhoz, és egyébként se lesz semmi változás a kifutó szériánál. A VW Kombi sorozatgyártása 1957. szeptember 2-án indult Brazíliában, azóta mostanáig 1 542 323 darabot készítettek. Az idei első negyedévben 5390 talált gazdára, azért hagyják abba a gyártását, mert az új brazil törvények megkövetelik a dupla első légzsák és a blokkolásgátló meglétét az új autókban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!